- Mleczan magnezu: to sól powstająca podczas wiązania magnezu z kwasem mlekowym7. Jest on łatwo wchłaniany i może być nieco łagodniejszy dla układu pokarmowego niż inne postaci magnezu. Jest to szczególnie istotne dla osób, które muszą regularnie przyjmować duże dawki magnezu lub nie tolerują łatwo innych form8.
- Jabłczan magnezu to związek powstały z połączenia magnezu z kwasem jabłkowym. Kwas jabłkowy znajduje się w wielu owocach i odpowiada za ich cierpki smak9. W jednym z badań porównano kilka różnych form suplementacyjnych magnezu i stwierdzono, że jabłczan magnezu odznacza się największą
Składnik aktywny 1 kapsułka 3 kapsułki
Cytrynian magnezu 230 mg 690 mg
Jabłczan magnezu 120 mg 360 mg
Mleczan magnezu 90 mg 270 mg
w tym jony magnezu 56,4 mg (15%*) 169,3 mg (45%*)
*RWS – referencyjna wartość spożycia
Zalecane dawkowanie: 3 kapsułki raz dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Skład: cytrynian magnezu, jabłczan magnezu, mleczan magnezu.
Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie).
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o., ul. Granitowa 3/14, 02-681 Warszawa. Wyprodukowano w UE.
Masa netto: 47,7 g.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2022/04/26/SD/80A908